miércoles, 13 de julio de 2011

El Gratte-cul

El Gratte cul pot ser tant un aiguardent com un licor.
Si el trovem en versió aiguardent, la definició serà:
* Beguda de gran riquesa alcohòlica que s'obté mitjançant la destilació de matèries previament fermentades (en aquest cas del fruit de la gavarrera o roser silvestre), ja que gràcies al calor, podem separar l'aigua dels compostos alcohòlics.
Si el trovem en versió licor, la definició serà:
* Beguda espirituosa obtinguda per maceració (en aquest cas del fruit de la gavarrera o roser silvestre), i que té com a element essencial l'alcohol.



La baia de la gavarrera la fan servir per fer moltissimes coses:
-         Melmelades, ja que el fruit de la gavarrera estimula molt la gana.
-         Podem fer cremes, purés, salses
-         En farmàcia i perfumeria per corregir sabors i aromes
Els pètals d’aquesta rosa silvestre que tenen un sabor molt delicat, una vegada destil.lats es fan servir per fer postres i perfums
La gavarrera es rica en vitamina C, en té cinc vegades més que la llimona !!,  També té carotens, vitamina B, sucres, pectines, tanins i àcids màlic i cítric. Els aquenins que conté son molt rics en oli. Aquest oli té propietats cicatritzants (oli Rosa Mosqueta), astringents, antiinflamatories....

No hay comentarios:

Publicar un comentario