miércoles, 25 de mayo de 2011

La Baileys

Perquè "la", perquè és una crema, potser la més famosa i glamourosa del món, ja que aconseguir aquesta textura de vellut, de seda delicada , de suavitat, de dolçor, de frescor....mmmmmmmm....no és tant fàcil.
La definició de CREMA és: Nom genèric amb el que es designen licors dolços en els que predomina un ingredient: cafè, xocolata, plàtan, menta...molt dolços i densos. Malgrat el seu nom, les cremes de licor no sempre contenen crema o nata, però si que sempre tenen un alt contingut en sucres, que donen suvitat al licor resultant i redueixen el seu contingut alcohòlic i els dóna una consistència i un aspecte cremós.
Doncs aquí, la Baileys és sens dubte la reina, ja que en la seva elaboració fan servir crema de llet fresca, sisi, fresca, procedent de 40.000 vacas irlandeses que viuen 9 mesos a l'aire lliure i menjen herba fresca (no s'alimenten pas de whisky com s'ha sentit a dir de vegades, jeje). Per això recomano, si no es consumeix molt sovint, de comprar l'ampolla de 50cl i sobretot, guardarla a la nevera. Si mai se us a fet malbè, ja sabeu de que us parlo.



A part de la llet freca, porta Whisky Irlandès, caramel, cacao, vainilla i sucre. Com a detall, no pota ni additius artificials ni preservants, d'aqui la seva delicada i curta duració quand s'obre l'ampolla.
Ideal per fer postres i coctails. Avui dia podem gaudir del sabor original de Baileys i també, fets amb el mateix rigor, dels germans amb sabors: Menta i xocolata, cafè i caramel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario