miércoles, 4 de mayo de 2011

El Pisco

Pisco prove de la llengua quechua i designa la paraula genèrica “ocell”, també es el nom d’una provincia de Ica (Perú) , on hi trobem mes de dues centes varietats d’aus diferentes (el 40% de les quals son migratories) a més dels condors dels Andes que baixen a la costa per proveirse de sal .
Però Pisco també es l’alcohol de la destilació del suc del raim (elaborat amb la varietat QUEBRANTA)
La Quebranta es una varietat autòctona peruana tot i que es el resultat d’una mutació genetica de raims negres europeus , no es aromàtica , però es carnosa y dolça , de taní aspros. És una varietat rústica que no té cap semblança a d'altres varietats. 
 
 
 
També diuen que es va elaborar per primera vegada a una ciutat que es deia Pisco....
Tot i que n'elaboren a molts països de Sud América, el de mes qualitat sempre ha estat el Peruà, concretament l'Inca que ve embotellat amb aquestes divertides ampolles en forma de natiu.
L'acostumen a consumir sense envelliment i és el resultat d'una destil.lació superlenta, de fet, pel seu tarannà no imagino un procés ràpid.....
Es ideal per cocteleria

1 comentario:

  1. pisco sour (en honor a astrid y gastón)

    se mezclan bien (yo lo hago en una licuadora):
    1 oz jugo de limon fresco
    3 cucharaditas de azucar (como sustitución al jarabe de goma)
    3 oz. de pisco peruano

    se añade una clara de huevo y se licúa hasta que esté espumoso (solo unos cuantos segundos).

    se transfiere a una coctelera con hielo y se agita hasta que la coctelera se sienta helada.

    con un colador para cocteles, se sirve en un vaso ya frio (yo, por lo general, pongo el hielo en el vaso antes de pasarlo a la coctelera). se añaden unas cuantas gotas de angostura bitters en el centro.

    se disfruta de la vida mientras que una lo toma y convive con buenos amigos... ;)

    ResponderEliminar